ASUS C434 REVIEW

De asus c434 is een prachtige chromebook met zijn aluminium chassis. Wanneer je de laptop voor het eerst opent, valt het meteen op hoe dun de randen van deze laptop zijn. Asus heeft weer fantastisch werk geleverd met deze opvolger van de Asus C302. Ingeklapt lijkt de Asus op een 13 inch laptop, maar wanneer je hem opent heb je een mooie levendige 14 inch FullHD scherm tot je beschikking. 

Met een scherm / body-verhouding van 87% is de Flip C434 een van de meest compacte 14-inch laptops in een 13inch formaat laptop. Een andere grote pluspunt is dat de C434 360 graden kan “omdraaien” in tablet- en tentmodus. Bij het openklappen van de laptop voelen de scharnieren erg stevig aan, je voelt ook de weerstand, en openklappen met 1 hand gaat dus niet lukken.

De Asus C434 ziet er niet alleen geweldig uit vergeleken met andere Chromebooks, deze apparaat ziet er ook geweldig uit vergeleken met elke andere laptops die er op de markt is, en doet niet ten onder tegenover een macbook qua design.

De Asus c434 heeft een touchscreen-display met een resolutie van 1.920 x 1.080 en biedt verbluffend scherpe beelden. De IPS-technologie biedt ook geweldig zicht vanuit elke hoek. 

ASUS C434 specificaties

Processor: Intel Core m3-8100Y
Geheugen: 8GB RAM 1867MHz LPDDR3
Harde schijf: 64GB eMMC storage
Video: Intel HD Graphics 615
Scherm: 14-inch 1080p touchscreen
Batterij: 48Wh
Poorten: USB 3.1 Type-C (x2), USB 3.1, microSD card, koptelefoon
Wi-Fi: Dual-band Wi-Fi 5 (802.11ac)
Dimensies: 32,1cm x 20,2cm x 1,57cm, 1,45kg

De m3 processor met 8gb ram werkt moeiteloos en snel.

Er zijn ook nog snellere versies met een i5 of i7 processor, maar voor de overgrote meerderheid is de m3 uitvoering met 8gb meer dan genoeg (wil je wel future proof zijn sla de 4gb versie dan over). Een ander voordeel van de m3 processor versie is dat deze geen ventilator nodig heeft, dat in tegenstelling tot de i5 en i7 uitvoeringen, wat het extra heerlijk maakt om op te werken, geluidsloos, en geen last van stof.

De 8gb ram is meer dan genoeg om probleemloos te multitasken.

Deze model wordt geleverd met 64 GB aan opslag geheugen. 

De trackpad is goed en werkt nauwkeurig.

De batterijduur is circa 10 uur.

De Asus C434 Chromebook is zonder twijfel een Chromebook die het overwegen waard is. 

Het ziet er niet alleen fantastisch uit, maar het is ook geweldig om te gebruiken.

De toetsenbord verlichting is wel van matige kwaliteit, en het kan soms lastig zijn om de toetsen te lezen. Soms moet je de verlichting hoger zetten, en soms weer lager, afhankelijk of je overdag erop bezig bent of ´s avonds.

Dit is 1 van de beste Chromebooks is die je kunt kopen, met een bouwkwaliteit die de veel duurdere Windows-laptops kan evenaren. Het is een premium Chromebook die een geweldige browse ervaring levert. De prijs van deze Chromebook is wel een beetje aan de hoge kant, 649,- euro op het moment van schrijven bij de meeste webshops, maar als je hem in de aanbieding ergens ziet staan, dan is hij zeker het overwegen waard.

9.0
Score

Pros

  • Design
  • Batterij
  • Beeldscherm
  • Omklapbaar

Cons

  • Iets wat prijzig nog
  • Redelijke geluid
  • Geen hdmi
Prijs
6
Beeld
9
Design
9
Prestaties
9,5

Final Verdict

Een top opvolger van de ASUS C302 chromebook. De ASUS C434 is een Chromebook waarmee je gezien mag worden. Heeft een geweldige scherm, qua prestaties in de 8Gb variant zal deze niet teleurstellen.