5 voordelen van een chromebook

Batterij:

Een grote verkoop punt van chromebooks is de batterijduur, er gaan verhalen rond van wel meer dan 14 uur. Maar afhankelijk van de chromebook moet je wel het dim lager zetten, bluetooth uitschakelen, en geen microsd in het systeem hebben. Ook het aantal tabs open speelt hierin een rol, hoe minder hoe beter. Ook bij het kijken van films gaat de batterijduur sneller omlaag. Maar overall hebben chromebooks een lange batterijduur.

Prijs:

Chromebooks zijn goedkoop, je hoeft niet in te leveren op prestaties, dit komt door het lichtgewicht operating system van chrome. Voor 250 euro heb je al een hele goede chromebook in vergelijking met laptops. Een laptop in deze prijsklasse zal niet dezelfde prestaties kunnen leveren als een chromebook. Dit komt doordat windows operating veel zwaarder is.

Lichtgewicht:

Chromebooks zijn lichtgewicht. De meeste chromebooks zijn dun, licht en hebben een kleine scherm. Hierdoor zijn ze superhandig voor als je veel onderweg bent. Erg handig voor als je op een trip gaat, vakantie, school etc.

Veilig:

Vandaag de dag is security heel belangrijk, het komt regelmatig voor dat je in het nieuws wel berichten hoort over hacks. Grote bedrijven die gehackt worden die al voorzorgsmaatregelen treffen. Windows is best wel notorious als het gaat om virussen en malware. Gelukkig zijn chromebooks veel beter bestand tegen virussen en malware dan enig ander computer platform vandaag de dag. Google houdt je chromebook altijd uptodate met zijn eigen software.

Simpel:

Geen setup nodig, gewoon inloggen met je google account en its ready. Geen updates tussendoor terwijl je aan het werk bent, en het systeem ineens opnieuw opstart.