Google Stadia games op chromebooks spelen is nu ook mogelijk.

Wat is Google Stadia eigenlijks en hoe werkt het op een chromebook?

Google Stadia een nieuwe game streaming dienst van Google waarop je games kunt spelen via online streaming, dit betekent dat je geen dure pc of laptop nodig hebt om AAA-titels te spelen. Een ander goed punt van deze service is dat je geen games hoeft te downloaden. Als je een game leuk vindt, hoef je alleen maar op de play knop te drukken en deze wordt gestart (bij wijze van spreken).

Hoe werkt het:

Heb je een chromebook, dan is het enige dat je verder nodig hebt, een snelle internetverbinding, maar de streaming dienst werkt wel alleen via wifi, zorg dat je een snelle wifi verbinding thuis hebt. De games kun je spelen via de Chrome browser. Maar Google Stadia werkt ook op Pixel smartphones. En heb je een Chromecast Ultra, dan kun je lekker achter de televisie zitten en gamen.

Google lanceert met zijn online streaming project ook hun eigen bijbehorende controller. Veel mensen gaan ervan uit dat je de controller moet kopen om een spel te kunnen streamen, maar dat is nu niet zo. Met Google Stadia kun je dus ook toptitels spelen met je eigen controller of toetsenbord en muis. Maar wil je op de tv spelen, dan heb je wel de controller nodig.

Kwaliteit:

Google Stadia belooft een game kwaliteitsniveau dat je alleen kunt krijgen met de krachtigste pc’s en laptops. Afhankelijk van je netwerksnelheid kun je games streamen met 1080p 60 fps en zelfs in 4K met 60 fps. Dus als je je zorgen maakte dat de games van lagere kwaliteit zouden zijn, dan zal Google Stadia je omver moeten blazen met hun technologie. Het beste van alles is dat je je geen zorgen hoeft te maken over vervelende updates en game patches, omdat de service via de Cloud gaat.

Waarom Google Stadia:

  • 4K beeldkwaliteit
  • Downloaden van games niet nodig
  • Geen dure hardware nodig
  • Onbeperkte opslag
  • Speel overal

Prijs

Er hangt wel een prijskaartje aan van 129 Euro, hierbij krijg je de Google Controller en Chromecast Ultra. Ook moet je je aanmelden voor de maandelijkse Pro abonnement van circa 10 Euro.

Stadia biedt een selectie spellen gratis aan Pro abonnees. Deze spellen veranderen maandelijks, maar als je eenmaal een gratis spel in je bibliotheek hebt toegevoegd, dan is het van jou zolang je een Pro-abonnee bent. Let wel niet alle spellen zijn gratis, maar er is wel een selectie aan gratis spellen. Voor de nieuwste games betaal je wel het gewoonlijke bedrag net zoals op alle andere platformen.

Wachten tot de dienst beter is?

Omdat Google Stadia een geheel nieuw dienst is, werkt deze nog niet helemaal perfect. Ook de aanbod van AAA titels is nog klein, maar Google Stadia is het zeker waard te overwegen. De service zal ook alleen maar beter worden met de tijd.

Toptitel games spelen op je Chromebook? Ja dat is mogelijk.