Chromebook AUE Wat je moet weten over Googles update support voor alle chromebooks.

Iedere chromebook ontvangt updates van Google om je apparaat up-to-date te houden, de term die hiervoor gebruikt word is AUE, wat staat voor Auto Update Expiration. In het Nederlands staat dit voor Automatische Update Vervaldatum, of zeg maar een houdbaarheidsdatum. In het verleden werd dit de End Of Life policy genoemd, dit is hernoemd  door Google naar Auto Update Policy. Na een vooraf afgesproken einddatum voor iedere Chromebook stopt Google met het supporten van deze laptop, deze krijgen helemaal geen updates meer na het verstrijken van deze datum. Dit geldt voor iedere model Chromebook. Dus een oude model voor een goed prijsje aantikken is niet altijd de beste optie. 

Heb je een leuke laptop op het oog, dan kun je het beste ook even de AUE pagina van google bezoeken en de desbetreffende laptop opzoeken, om te zien wanneer Google stopt met het supporten van de laptop. 

AUE check op jouw apparaat?

Om achter je AUE te komen, kun je dit voortaan ook checken op je Chromebook mocht je er al 1 in bezit hebben.

Hiervoor ga je naar instellingen / klik links onderaan op Over Chrome OS / en klik dan op Aanvullende informatie.

Wanneer de datum van een laptop is overschreden, kun je deze wel blijven gebruiken, alleen ontvang je geen updates met nieuwe functies, bug fixes, beveiligings patches etc. Er kleeft dus wel een kleine risico aan mocht je deze blijven gebruiken.

Houdt er ook rekening mee dat er op dit moment Chromebooks in de winkels liggen waarbij de support binnen 2 jaar kan eindigen. Altijd de AUE checken dus! Iedere nieuwe Chromebook release krijgt wel minimaal 8 jaar aan support, daarom kun je soms het best voor de meest recente uitgebrachte modellen gaan.