Google drive als extra geheugen

Google drive is de cloud service van Google. Er is een reden dat chromebooks niet met een grote harde schijf komen, dit is omdat chromebooks ontwikkeld zijn voor de cloud. Cloud opslag betekent eenvoudigweg dat je gegevens opgeslagen worden op een server die eigendom is van de cloudopslagprovider.

Gratis met 15GB opslag

Google Drive is gratis beschikbaar voor iedereen die een Google-account heeft. Het is wel een feit dat je een Google-account nodig hebt om een Chromebook te kunnen gebruiken, dus dat betekent dat als je al een Chromebook in bezit hebt, je al toegang hebt tot Google Drive. De limiet die je standaard krijgt is 15GB aan gratis opslag in de Cloud. Koop je een nieuwe chromebook dan kun je aanspraak maken op 100GB aan extra opslag voor 2 jaar, en dit is gratis. Na deze jaar kan je dit omzetten naar een betaalde abonnement. Doe je dit niet, dan kan je niets extra’s meer in de cloud zetten, wel kan je bij je bestanden komen en blijven gebruiken.

Kosten voor abonnement

De kosten voor de abonnement per maand bedraagt circa 2 euro, en dit kan maandelijks opgezegd worden. Koop je een tweedehands chromebook, dan kan je helaas geen aanspraak maken op de gratis jaar. 

Google Drive voordeel

Google drive als extra geheugen is een hele positieve punt. Doordat je je al je bestanden opslaat in de Cloud, zijn deze altijd beschikbaar, ook als je chromebook kapot mocht gaan, of erger nog, gestolen wordt. Dit is ook waarom chromebooks zo populair worden. Mocht een windows laptop iets ergs overkomen, in de slechtste scenario, dan ben je al je gegevens kwijt. Op een chromebook raak je nooit iets kwijt. Toe aan een nieuwe chromebook? Gewoon inloggen met je Google account, en alles is zoals je op je oude chromebook hebt achtergelaten.

 

Raak nooit meer je bestanden kwijt met Google Drive